Σχετικά

Leonidas Dimitriou photo

Ο Λεωνίδας Δημητρίου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.

Μετά την αποφοίτηση του από την σχολή Οδοντοτεχνικής συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του το 1990.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κορυφαίων οδοντοτεχνιτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την επαφή του με τον Gerald Ubassy το 1997.

Είναι ιδιοκτήτης του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου DENTECH από το 1993 με εξειδίκευση στις αισθητικές και επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις, ενώ συνεχίζει με το ίδιο πάθος να επιμορφώνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

Από το 2015 συνεργάζεται με το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας ως εργαστηριακός συνεργάτης ενώ το εργαστήριο του επιλέχθηκε να υποδέχεται για ένα εξάμηνο τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος «Υλικά Οδοντικής Τεχνολογίας» (Οδοντιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α.

Από τον Νοέμβριο του 2015, όποτε και ιδρύθηκε, είναι ενεργό μέλος και ομιλητής του Noritake Greek Study Club.

Από τον Ιανουάριο του 2017, μετά από εκπαίδευση στην Ιαπωνία από τους H. Aoshima, K. Yamada και N. Yuasa, είναι επίσημος εκπαιδευτής της Noritake.

Από το 2018 συνέχισε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πρώην ΤΕΙ Αθήνας) ως ακαδημαϊκός υπότροφος.

Από το 2018 ξεκίνησε να διοργανώνει σεμινάρια παρουσιάζοντας τις χρήσεις των κεραμικών υλικών της Noritake σε συνεργασία με την Aesthetic Team. Επίσης πραγματοποίησε ομιλίες και πρακτικές παρουσιάσεις σε συνέδρια και σεμινάρια.

Το Σεπτέμβριο του 2019 παρακολούθησε ένα κύκλο σεμιναρίων διάρκειας 20 ημέρων με θέμα την Οδοντική Μορφολογία και τα Κεραμικά Υλικά στο Osaka Ceramic Training Center στην Ιαπωνία.

Το 2022 το εργαστήριο DENTECH συμμετέχει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη Προσθετική Οδοντικής Τεχνολογίας», του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με αντικείμενο την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην ψηφιακή τεχνολογία και τις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής οδοντοπροσθετικών αποκαταστάσεων.

Σήμερα κάνοντας αυτό που αγαπά και αγαπώντας αυτό που κάνει προσπαθεί να μιμηθεί την φύση και να μάθει από αυτήν έχοντας υπόψη του ότι η ευχαρίστηση είναι ένα προϊόν που σου επιστρέφεται στο βαθμό που το παράγεις.